Alles draait tegenwoordig om Corona

Goedemiddag allemaal,


Laatst zei iemand tegen mij als antwoord, dat bepaal ik zelf wel of het een goedemiddag is… waarop ik reageerde sorry dat ik bestaat.


Mensen, we zijn nu bijna een jaar verder maar god o god wat is het ondernemen in corona tijd zwaar. Onze ideeën beginnen een beetje op te raken. We zijn soms ten einde raad en weten niet meer waar wij goed aan doen. Het voelt alsof mensen elkaars vijanden aan het worden zijn. Het ene persoon heeft een hele andere mening dan de andere, uiteraard is dat logisch dit zal je altijd blijven houden onder elkaar. Maar er komt steeds meer agressie, depressie en huishoudelijke geweld om de hoek kijken. Mensen raken gefrustreerd want voor heel veel mensen voelt alsof hun vrijheid wordt afgepakt, de hele stand van zaken gaat voor mijn gevoel niet meer over een virus wat ze onder controle willen krijgen maar om heel iets anders…maar ik weet niet wat? Je moet eens weten hoeveel mensen momenteel er doorheen beginnen te zitten. Veel mensen openen steeds meer hun ogen en veel daarvan hebben een naar onderbuik gevoel over het gehele corona gebeuren. 

Momenteel voel ik niet mijzelf heel veel spanning en emoties. Niet omdat er iemand is overleden maar om de situatie waar wij nog steeds in leven. Ik heb er echt goed over nagedacht of ik dit wel op de sociale netwerken moet knallen. Waarom niet dacht ik? Is ook een soort van uitlaatklep maar heb wel besloten om binnenkort mijn Facebook te verwijderen want ik kots ervan hoe mensen met elkaar omgaan via internet en vooral op Facebook. 
Ik zie zelf nog geen licht aan het einde van de tunnel. Ik lees ontzettend veel berichten van bekende en niet bekende Nederlanders. Steeds meer mensen begint het mentaal pijn te doen, bedrijven die vreselijk snel gaan omvallen met heel veel gevolgen van dien.Mijn hart huilt hoe nu de nieuwe generatie thuis gehouden wordt, de ontwikkeling van een kind is zo belangrijk, zelf kan ik daar niet al te veel over oordelen want ben geen deskundige maar om je heen horen wij van verschillende vrienden met kinderen en ouders die bij ons in de zaak kwamen dat de kids er soms niet meer mee om kunnen gaan en nu al psychische klachten hebben. Dan sta je pas in het begin van het leven.Om maar niet te beginnen over de aanhoudende lockdown die met 3 weken weer verlengt wordt. Wij kijken er niet meer raar van op, onze frustratie is en blijft actief. Het geeft mij en mijn partner ontzettend veel zorgen. Je wilt knallen in je zaak, omzet maken en mensen blij maken. We hadden de komende jaren heel anders gezien wat ons betreft. Het lood wordt steeds zwaarder in ons schoenen en onze zorgen beginnen steeds groter te worden. We weten continu niet waar wij goed aan doen. De ideeën en alternatieven beginnen op te raken. Spijt? Nee dat heb ik zeker niet. We zijn onze onderneming begonnen met het idee om de komende 10 jaar te gaan knallen tot aan ons 40e levensjaar en daar zouden wij wel kijken wat we gingen doen. Dat valt nu in een diep zwart gat. We hebben heel goed geleerd waar je wel goed aan doet en waar je niet goed aan doet. Wie je wel of niet kan vertrouwen. Het corona beleid is een ontzettende grote valkuil voor ons en duizenden andere ondernemers. Ik ontken zeker niet dat corona niet bestaat, het is er absoluut wel en ook ik hou mij aan de regels zover het nodig is maar je moet sowieso niet te dicht bij mij in mijn aura komen met of zonder corona. Hoe nu het kabinet met ons omgaat is absoluut niet de belofte die Dhr Rutte gezegd heeft, we laten jullie niet in de steek heeft deze meneer meerdere keren uitgesproken afgelopen 2020. Ik kan je vertellen. Geen ene euro die wij meer krijgen als steun je wordt keihard in de kou gezet alsof er niets aan de hand is. Je wordt gewoon genoodzaakt om spullen te verkopen om een boterham te kunnen eten. Maar hoe het er nu aan toe gaat, bedrijven vallen dadelijk stuk voor stuk om. Mensen komen terecht bij de arts met mentale en psychische klachten.Om ook maar niet te beginnen over afgelopen week. Op straat aangevallen, geschopt op een plek waar je liever geen pijn wilt hebben en met de dood bedreigd, ben enorm geschrokken en voel mij niet meer veilig en op mijn gemak in de stad waar ik woon. Heb nu het idee dat er op iedere hoek van de straat iemand op mij te wachten staat. Dit kan ik er momenteel niet bij hebben.  


Ik hoop oprecht dat dit jaar betere tijden gaat brengen en niet een jaar wordt met veel zorgen en stres.
Bij deze, blijf bij jezelf, laat je absoluut niet gek maken. Geef liefde aan de mensen die het verdienen, probeer je niet tegen elkaar op te boksen over de regeltjes die er wel of niet gelden. Maak eigen keuzes en wees geen kudde dier. Mensen kunnen verschillende dingen over mij denken, dit zal echt serieus mijn reet roesten. Dat doen mensen al bijna mijn hele leven.  


Het gaat jullie goed,

Thom

[image-grid: fingerprint-]

Using Format